Narcisme

Enkele jaren geleden kregen wij de vraag, om eens in een organisatie te duiken, waar het nodige mis zou zijn.

 

Na een eerste inventarisatie, waarbij met MT, enkele directe medewerkers en andere betrokken gesprekken gevoerd waren, werd al snel duidelijk wat het diepere probleem was.

Er was een directeur met narcistische eigenschappen.

Op zichzelf is dat niet altijd direct een probleem, immers, vele leidinggevenden hebben narcistische eigenschappen.

In dit specifieke geval echter bleek dat de directeur bij veel kenmerken van narcisme scoorde.

Het blijkt nogal eens voor te komen, dat een narcist de leiding heeft over een bedrijf. Het is erg lastig om van de buitenkant dit te beoordelen. Een Raad van Commissarissen ziet het vaak niet. Toch zijn er signalen, die bij een RvC of Raad van Toezicht alarmbellen moeten doen afgaan.

Een belangrijk kenmerk van een narcist is dat men zeer charmant is, met veel zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde. Hiermee wint de narcist vele mensen voor zich.

Echter, een narcist kan niet goed met kritiek omgaan. Hij (of zij) geeft anderen de schuld als er iets misgaat.

Een groot verloop binnen een bedrijf is vaak een signaal, om extra te gaan opletten.

Niet altijd is er aanleiding om te twijfelen aan de directeur, immers de resultaten zijn naar behoren, de begroting klopt met de realisatie en ogenschijnlijk gaat het goed.

De sfeer binnen een bedrijf is zeer bepalend voor resultaten op lange termijn. Dus als de resultaten tegen gaan vallen, is men vaak al te laat om in te grijpen en de oorzaak te achterhalen.

Het is ook nuttig om regelmatig door leden van de RvC of RvT één op één gesprekken te voeren met anderen dan alleen de directeur.

Zeker ook in het kader van het functioneren van de directeur, maar ook om vast te stellen, of de verhoudingen nog in orde zijn.

 

Wilt u hierover nadere informatie, of herkent u dit verhaal? Neem dan contact op met ons: info@envipro.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *